LABEL 42/43 WYDANIE URODZINOWE

25,00 zł

Brutto

Świętujemy ósme urodziny! Kiedy to minęło? Tak, tak za nami osiem lat tworzenia LABELa! Spotkaliśmy niesamowitych ludzi, których pasje i talent nas inspirowały i sprawiały, że chciało się nam cały czas rozwijać, ulepszać, dawać Wam coraz lepszy produkt. Dziękujemy Wam Czytelnicy, że sięgacie po nasz tytuł i jesteście z nami. Dziękujemy Wszystkim, którzy dołożyli/dokładają swoją cegiełkę do LABELA.

Czytaj więcej

Urodzinowe wydanie to ukłon w stronę klasyki i tego, co ponadczasowe. Mody, trendy zmieniają się z szybkością światła, ale zostaje to, co autentyczne. Drewno, marmur, japońskie wabi-sabi we wnętrzu - wszystko to znajdziecie w tym wydaniu. Przygotowaliśmy dwie okładki. Pierwsza z nich prezentuje zjawiskową aranżację ponad 300-metrowej przestrzeni w berlińskiej kamienicy. Zadania podjęła się Maria Murawsky. W projekcie wiele narzuciły klasyczne ramy XIX-wiecznego budynku. To one nadały wnętrzu szlachetny i nostalgiczny charakter. Stare kamieniczne elementy – takie jak sztukaterie, drewniane kasetony i fresk na suficie – stworzyły robiącą wrażenie kompozycję. Wszystko to uwiecznił na zdjęciach Tom Kurek.  Druga, równie piękna okładka to wnętrze autorstwa Claire Driscoll Delmar (Studio CD) i fotografa Ansona Smarta. Oba wnętrza zachwycają! W tym wydaniu odwiedzamy także artystę  Jaime’a Bariesteina i przedstawiamy sylwetkę i genialne zdjęcia Katarzyny Gatkowskiej: „Staram się przetłumaczyć na obraz to, co czuję” „Dlatego ważne, żeby wnętrze mnie zauroczyło. Lubię też element zaskoczenia, być wrzucona na głęboką wodę, szukać rozwiązań. Wtedy właśnie powstają najpiękniejsze ujęcia” – mówi fotografka. Przeczytajcie także o igraszkach z percepcją Katarzyny Rutkowskiej, oraz o sekrecie idealnego regału, który zdradzają nam twórcy Mleko Living. Nie zabraknie także dizajnu z Australii oraz Irlandii. Wraz z dodatkiem specjalnym Unique Moments zachęcamy do celebrowania piękna, cieszenia się codziennością i zachęcamy do refleksji nad słowami tradycja, luksus, ponadczasowy dizajn. Polecamy wywiad z kulinarnym mistrzem Nobu Matsuhisa’em , którego restauracje w Beverly Hills czy Nowym Jorku należą do najgorętszych adresów w mieście. Już wkrótce w specjałach jego autorstwa będziemy mogli się rozsmakować w restauracji w Nobu Hotel Warsaw. Małgosia Minta pisze o superfoods made in Poland, czyli o superjedzeniu z polską etykietą. Nie zabraknie też ikon dizajnu, do których zalicza się bezdyskusyjnie Knoll.

Opis
Oprawa
miękka
Format
28 x 23 cm
Ilość stron
212
Rok wydania
2020