TUTTO BENE. WŁOSKA KUCHNIA FLAVII. RODZINNE HISTORIE, PRZEPISY I OPOWIEŚCI

49,90 zł

Brutto

Litry oliwy, kilogramy pomidorów, masło, kluski i brzoskwinie skąpane w winie?

Czytaj więcej

Litry oliwy, kilogramy pomidorów, masło, kluski i brzoskwinie skąpane w winie?

Ta książka to opowieść o autorskiej kuchni Flavii Borawskiej, o smakach i aromatach, które są jej bliskie. Flavia gotuje z szacunkiem dla wspomnień, dla tradycji i rodzinnych historii. Ale też nie ogranicza siebie i innych. Podróżuje, próbuje, kolekcjonuje nowe kulinarne wrażenia, a potem przenosi je na domowy grunt.

Cukinie z miętą, długo pieczone pomidory, parmigiana, risotto z Marmite ? wystarczy kilka elementów, aby stworzyć wyjątkowe danie. Nie potrzeba całego arsenału składników, ale umiejętności wyciągnięcia z produktu esencji smaku. Liczy się pomysł, dyscyplina wykonania, szacunek dla jedzenia. A przede wszystkim ? miłość dla tych, których karmimy.

Flavia Borawska: szefowa kuchni, absolwentka akademii kulinarnej Le Cordon Bleu, laureatka tytułu Kobieta Szef 2020 polskiej edycji przewodnika Gault et Millau. Do swojej kuchni wprowadza nie tylko włoskie smaki, ale i inspiracje z różnych stron świata.

Małgosia Minta: reporterka, autorka książek, specjalistka w dziedzinie trendów, autorka popularnego bloga Minta Eats. Nie może żyć bez masła, pomidorów i podróży.

Indeks 9788381036764
Opis
Wydawnictwo
Pascal
Autor
Flavia Borawska, Małgorzata Minta
Oprawa
twarda
Ilość stron
224
Rok wydania
2020
ISBN
9788381036764